Mysfredag

2009-10-30 @ 12:49:52
Hjärtat ska jobba halvdag idag, men han har klantat sig lite... Så vi får se när han är klar.
Vi ska ner på stan en sväng, fika lite, kika lite. Ha en mysfredag helt enkelt. :-)
Igår var vi på restaurang och åt. Jag åt hjortytterfilé och det var såååå gott! Mums!
Imorgon åker vi till Malmö för att gå på mässa och träffa mamma och hennes man.

Ha en bra dag!
Kram

Idag ska jag vara produktiv

2009-10-29 @ 09:48:40
Idag ska jag vara lite mer aktiv och produktiv än igår... Gårdagen spenderades i soffan i princip. Latmask. Men det får man kanske dagen efter man skrivit tenta? :-)

Dagen ska i alla fall utnyttjas till att hänga på IKEA och Väla en stund, handla mat, baka och kanske städa lite. Sen, om tid finns, ska jag se på Grey's Anatomy alternativt läsa Marian Keyes. Eller läsa ut Grabben i kuvösen bredvid. En härlig bok. :-)

Ha en bra dag!

Vecka 22

2009-10-28 @ 15:41:36
Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser.

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 28 okt 2009.
Din graviditet startade Ons 3 jun 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 17 jun 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 148 av 280. (52,9%).
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (v21+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 9 mar 2010
Du har 132 dagar kvar till beräknad förlossning.

Tankar: Magen växer, bebisen sparkar ordentligt så både jag och Erik har känt det på utsidan av magen. Jag bor i min nya gravidjacka med plats för oss två och lite till. :) Är trött fortfarande. Jag borde äta järtabletter, men jag är lite slarvig. Är hungrig typ hela tiden. Har gått upp 6-7 kg, fast man bara "ska" ha gått upp 3 kg. Har ont i ryggen till och från, samma med höfter, skinkor och ljumskar. Jobbigt. Annars: Jag mår bra. Jättebra. :)

Redecorate?

2009-10-28 @ 13:09:18
Jag känner för att göra om! Jag vill inreda, tapetsera om, måla om, byta möbler, färger, prylar allt! Det kliar i hela kroppen!

Men, det är inte lönt. Vi flyttar ju i maj. Till en trea i Ödåkra, helt nybyggd. Med trädgård, nytt fint kök, tvättmaskin och torktumlare, stort sovrum. Jag längtar massvis! Vill flytta nu och slänga typ alla möbler vi har och köpa nytt nytt nytt! Hoppas tiden dit går snabbt som bara den.

Igår var det tenta, sista ever förhoppningsvis. Jag tror jag kanske klarade den, men jag är inte helt säker. Han var lurig i frågorna, så jag kunde inte alls allt. Hoppas bara jag slipper omtenta..

Så nu har jag lov. Jag är ledig till och med söndag och har ingen aning om vad jag ska göra. Funderar på att baka en del. Har fått en stor påse äpplen av svärmor så lite äppelkaka, äppelpaj och kanske lite äppelmos ska jag nog försöka få ihop. Ska åka till IKEA  och köpa syltburkar, muffinsform och en långpanna, sen är det på't bara! :-) Erik tog bilen imorses, och jag är inte så sugen på bussen så jag väntar tills han slutat jobb eller till imorgon. Får se. :-)

Annat jag ska spendera "lovet" med är Marian Keyes En förtjusande man och säsong 3 av Grey's Anatomy. Kanske städa lite? Det har jag inte haft tid för på länge..

Nu är det lunchtime!

Kram Fia

Höga krav

2009-10-25 @ 17:37:40
På tisdag har jag tenta. Sista tentan ever. Det är redovisning på kandidatnivå och det är en av de viktigaste tentorna någonsin. Det är jättemycket jag ska kunna till tentan: koncernbokslut, management control, förstå redovisningsmässiga problem och så vidare och så vidare.

Jag kan väl en del, men jag har långt ifrån koll på allt. Framförallt gäller det management control. Jag har dessuton ganska höga krav. Jag vill ha vg. Tyvärr tror jag inte att det kommer räcka till. Jag behöver över 50,5 för att klara det.

Jag har sänkt mitt krav på mig själv. Det räcker att jag blir godkänd. Vad skulle skillnaden vara, förutom att bevisa något för mig själv? Förmodligen inte så mycket. Ett jobb kan jag få ändå. Jag ska inte läsa vidare.

Men jag ska ändå försöka få ett vg. Jag kan ju alltid hoppas.

Kram Fia

Mikrokiss

2009-10-22 @ 22:24:06
Jag har börjat mikrokissa. Alltså sådär när man är sjukt kissnödig ungefär varannan timme men det kommer typ bara fem droppar åt gången. Antar att det bara är början..

Var hos bm i tisdags och allt gick bra. Hjärtat pickade på i 140 och magen har vuxit fint. Snart ska jag lägga in en bild på hur den ser ut. :)

Annars är det snart tenta, jag är stressad vilket för mig handlingsförlamad och jag bara sitter. Det är inte bra, men jag hoppas det går bra tillslut ändå.

Nu ser jag på United States of Tara på nian och I like it. Började ladda ner den serien nån gång i vintras innan the law kom, men sen blev det inte mer. Och äntligen har den kommit på tv! Går tio till elva på kvällen och det är lite jobbigt när jag ska upp typ halv sex imorgon bitti. Skönt att det är fredag imorgon, vilket innebär helg och i alla fall en sovmorgon!

Puss o kram!

Sparkspark

2009-10-19 @ 18:27:56
Sparkelispark. Idag har det sparkats och rumlats i magen. Det är himla mysigt.
Tror nog det kommer vara lite mindre mysigt när den sparkar på revben och annat lite hårdare...

Nu ska jag snart äta biffar och potatisgratäng och efter det blir det fortsatt pluggeliplugg.

Puss

En spark på utsidan

2009-10-19 @ 08:11:09

Igår var en speciell dag. Då såg vi två små sparkar på utsidan av magen. ♥ Pick, pick, mamma. Här är jag!

Jag längtar efter dig, lillskrutt!

Gör om gör igen

2009-10-13 @ 17:04:40
Nä, jag är inte alls i v 20, jag är i v 19 (18+6). Fick nytt bf-datum, en vecka senare, så imorgon går jag in i v 20 igen. :-)

Lille bäsen såg väldigt bra ut, sprattlade mycket och hade (som vi såg) ett jättefint och helt ansikte!

Puss

Vecka 20 (19+5)

2009-10-12 @ 08:01:22


Här är vår bebis. Världens sötaste bebis!

Nu har det gått ett tag sedan jag skrev. Nästan fyra veckor. Sedan dess har det hänt en del på bebisfronten. :-)
Jag har känt små buffar från någon som vill tala om för mamma att "Här är jag!". Första gången var söndagen den 27:e september.

Vi har varit på ultraljud och sett en söt sprattelbebis som inte alls ville ligga som vi ville, vilket innebär ytterligare ett UL imorgon.

Vi har varit och kikat på barnvagnar och bestämt oss för en, men inte beställt än.

I förrgår var vi och klämde på minikläder på stan! Vi köpte inget, men snart kanske det blir något...

Igårkväll kände jag första lilla minibuffen på utsidan och sen låg Erik med handen på magen och även han fick för första gången känna att det bor en liten parvel i min mage.

Min mage har växt och det går inte att missa att jag är gravid. Det känns bra. Nu ser jag inte bar lönnfet ut. ;-)

Imorgon har jag varit gravid i 140 dagar och jag har 140 dagar kvar av graviditeten. Halvvägs alltså!

Inatt drömde jag för första gången att jag skulle få en pojke. Två gånger har jag drömt om bebisen, och båda gångerna har det varit tjejer. Eller en gång en talande bebis och en gång en vuxen kvinna. Inatt var bebisen en liten, liten parvel som var alldeles nyfödd och söt. :-) 

 

 

Graviditetsvecka 20

Mamman
Du har nu gått halva tiden av dina 40 veckor.

Livmodern når i höjd till naveln. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Om du väntar tvillingar når livmodern oftast redan nu nästan till mitt emellan navel och nedersta revbenet. Som blivande tvillingmamma bör du försöka ta det extra lugnt nu sista halvan av graviditeten. Vad som är bäst för just dig kan du diskutera med din barnmorska på din mödravårdsmottagning.

Många gravida kvinnor använder alternativa läkemedel mot olika åkommor, eller för att kunna slappna av, till exempel örtmedicin. Vanligtvis är det ofarligt, men diskutera med din barnmorska innan du börjar ta det.

Bebisen
I vecka 20 är kroppslängden omkring 19 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 350 g. Fram till vecka 20 är alla barn ungefär lika stora, sedan ökar skillnaderna.

Det växer ut lanugohår på huvudet. Lanugohår är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. Stråna är ofta bara någon millimeter långa. Öronen flyttar fram till sidorna av ansiktet.

Spela gärna musik för barnet - gärna samma melodier. Både barn i magen och små barn älskar upprepningar, något som de känner igen. Nyfödda barn känner igen musik de hört under graviditeten. Till exempel kan barnet börja suga intensivare när just den melodin spelas.

Pappa
Nu kan du kanske se barnets rörelser under huden på magen. I folkmun säger man att om den blivande mamman är sugen på något sött så väntar ni en pojke är hon däremot sugen på något surt så är det en flicka.