Trött i kroppen

2010-01-29 @ 18:52:25
Sitter här i soffan. Har diskat, storhandlat, tvättat, bäddat och plockat så jag är helt slut i kroppen. Stackars mina ben. De klarar inte att stå och gå så mycket som jag gjort idag. Väntar på att Erik ska komma hem från jobb, vilket borde vara rätt snart ändå. Ska göra god födelsedagsmat till honom och så är det mys efter det. :-)

Ha en bra kväll och än toppenhelg!

Kram

Vecka 35

2010-01-27 @ 10:18:55
Idag är det 41 dagar kvar. Mindre än sex veckor kvar alltså, tills lillskrutt beräknas komma till oss.



Jag tänker att det är sju-åtta veckor kvar istället. Det sägs ju att förstagångsföderskor går över tiden. Dessutom gick min mamma över tiden en vecka med mig, så jag ställer in mig på det.

Denna veckan:
- Har bebisen naglar växt ut helt.
- Jag går upp ca 0,5 kg/v varav 300 g är bebisen.
- Bebisens börjar producera röda blodkroppar.

Mina tankar:
- Jäklar vad lite magsäck jag fått?
- Halsbrännan kommer som en total chock varje gång och det är inte långt ifrån att jag har det i näsan (och lite utanför, tack Novalucol!).
- Rak i ryggen som ett ljus, annars är det jobbigt att sitta. Inga puckelryggar eller gamnackar här inte!
- Mina revben börjar bli lite mörbultade.
- Jag börjar undra om det kanske ändå är fysiskt möjligt för en bebis att ta sig ut genom magen. Ibland känns det som att jag ska spricka i sidan av sparkarna!

Tråkdag

2010-01-26 @ 20:10:29
Här är ensamt. Erik jobbar sent. Som vanligt den här tiden på året. Det hade inte varit så tråkigt om det inte vore för att jag är hemma hela dagarna nu och bara väntar på att han ska komma hem så jag får lite sällskap.

Nu har jag precis njutit av en snabbt ihopslängd wook och ett London Live!-special med ett av mina favoritband - Keane. Strax börjar reprisen av På Spåret som jag missade i fredags. Det är vad jag sysselsätter mig med ikväll. Önskar jag hade lite choklad eller något annat godis. Bara litegrann.

Usch, ett sånt deppinlägg! Men lite depp är jag faktiskt idag.

Imorgon ska jag fika med ett gäng andra mamas och mamas to be. Och på torsdag ska jag luncha med Sandra i Malmö. Känns bra! Så kommer jag ut en sväng.

Igår var jag en snabbis på stan för att jaga väska. Hittade en som liknar den jag har, men som är lite mindre och har ett långt axelband, precis som jag skulle ha. Billig var den också. Köpte en bok, den senaste av Marian Keyes i pocket och ett par knallgröna, randiga byxor till bäse. Byxorna kostade 25 kr då de var på rea och de hade halva reapriset. Fynddag, helt enkelt.

Eh, ja..

Kram

Monday morning

2010-01-25 @ 11:52:31
Eller förmiddag. Eller lunch, kanske till och med? Sitter här i soffan och funderar ut vad jag ska göra idag. Kanske åker ner till Åhléns och kikar om det finns någon fin väska till mig där. Handlar lite på ica. Inga större planer här inte. Ett måste är att dammsuga vardagsrumsmattan eftersom vi i vår familj (pappa, lillebror och jag) inte kan äta som folk. :-) Här bjuder man på fika och grejer så sölas mattan ner totalt!

I helgen var jag på spa och så skönt det var! Badade i en uppvärmd basäng och kände mig som en lättviktare. Fy vad jobbigt det var när jag klev upp och kände hur mycket tyngre jag blev för varje steg i trappan. De där 15 extra kilogrammen jag lagt på mig kändes verkligen då! Sen fick jag min fotvård och hon som utförde den var medicinsk fotvårdsspecialist och jag fick toppbetyg för mina fötter. :-) Det allra sista jag gjorde var att sitta i ångbastun och jag ville ärligt talat inte gå därifrån. Det var helt sjukt skönt!

Igår fyllde jag år och ja, när man fyller 26 blir man tydligen vuxen. Jag stod och diskade i över en timme igårkväll. Det började med att jag sköljde av tallrikar vi använt, men då kände jag att jag lika gärna kunde diska dem. Sen diskade jag glas, muggar och bestick av bara farten. Och vad fasen, uppläggningsfat, ugnsformar och plåtar blev diskade även dem. Så imorses när Erik klev upp hade vi ett skinande blankt kök. Tilläggas måste att jag HATAR att diska. Ändå tyckte jag det vara ganska behagligt igår. Rogivande, på något vis. Sen vägrade jag gå och lägga mig innan ja hade plockat undan här hemma. Så jo, för alla som undrar, 26 är åldern då man blir vuxen på riktigt. I alla fall som tjej. :-)

Ha en fantastisk måndag och en ännu bättre vecka!

Kram Sofia 

Tjejhelg

2010-01-22 @ 11:23:28

Tjoho! Vilken helg det ska bli! Åker snart mot Blekinge och Karlshamn för att träffa tjejerna för snack, god mat och massa skratt! Imorgon ska vi på spa i Ronneby (fotmassage, wohoo!) och massa mys. Sen måste jag tyvärr åka hem på kvällen för att slippa gå upp halv sju på söndag. De andra får ha massa skoj för mig också. :-)

På söndag är det lägenhetsvisning och lite kalas för mig och Erik. Papps kommer och lillebror med girlfriend.

Har haft en lång lista på vad som ska klaras av innan jag ska ge mig iväg. Den är nästan avbockad, bara blomvattning och en Lundrunda kvar. Nu ska jag fixa det sista och dubbelkolla så jag inte glömmer något.

Ha en fantastisk helg, mina vänner!

KRAM!

Full torsdag

2010-01-21 @ 11:13:07

Torsdag och snart lunch. Kanske dags att hoppa ur pyjamasen och i mysbyxorna? :-)
Ska sätta igång och fixa och pilla här hemma. Har en massa småsaker som behöver fixas, både inför i morgon och på söndag.

Nej eld i baken var det!

Vecka 34

2010-01-20 @ 10:08:33

Idag går jag in i vecka 34 vilket innebär att det bara är sju veckor kvar till bebis är beräknad. Skrutt bökar runt mer än vanligt, känns det som och det är alldeles underbart! Det är trångt, men det verkar inte vara några somhelst bekymmer. Det är bara att sparkas lite extra så gör mamma det mer bekvämt genom att lägga sig ner. Då blir det massa extra plats att snurra på!

Denna onsdag bjuder på massa saker. Jag ska fika med andra bullmagar och nyblivna mammor vid tolv, vid tre ska jag till BM och efter det ska jag åka till Malmö och fika med bästa Michelle.

Till helgen ska jag till Karlshamn och träffa tjejerna. Vi ska mysa på fredagen och på lördag ska vi på spa. Mina fötter ska bli ompysslade, och det behövs! På söndag är det någon (va? vem? jag?) som fyller år och då kommer pappa, lillebror och Emelie och hälsar på. Pappa har bjudit in sig själv, och jag är jätteglad för det! Det är inte så ofta vi ses, tyvärr. Och det är bra att han tar med sig lillebror. :-)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, sen ska jag göra mig iordning och ta bussen till stan.

Kram!

VG på uppsatsen!

2010-01-19 @ 10:13:03

VG! Jag vick VG på uppsatsen! Och noll komplettering! Det är ju helt galet! Har fortfarande inte fattat. Hurra! Hura för mig! Och min uppsatskompis. :-)

Så, nu är jag tokledig till nästa år någon gång. Om sju-åtta veckor kommer bebis och fram tills dess ska jag ta det lugnt, pyssla lite hemma, planera och mysa med Erik.

Okej hejdå!

Semester!

2010-01-18 @ 11:01:01
Idag har jag semester! Egentligen skulle jag ju tillbaka till CG och jobba från typ nu till stängning, men mitt bäcken tyckte annorlunda. Å ena sidan hade det varit skönt att komma och jobba några veckor, träffa lite människor jag tycker om och så, men å andra sidan är det skönt att slippa jobba. Jag har inte världens mest fantastiska jobb. Det passar inte mig riktigt. Nu är det semester som gäller i tre veckor, sen får jag börja knapra på fp om jag ska få ut lite dineros.

Första semesterdagen ska utnyttjas till att åka till biblioteket och lämna tillbaka några böcker, innan jag åker till Lund för att få min dom. Jag hoppas det inte blir för mycket komplettering, är inte alls sugen på det.

Nu ska jag kamma kalufsen och sedan ta mig ner till stan.

Ha en bra dag!

Kram

Städeristädera

2010-01-17 @ 13:29:32
Här har vi paus för tillfället. Det är städning och rensning på gång. Blev så trött på alla skor i hallen (det såg ut som om vi var 16 st i familjen) så jag slängde in ungefär åtta-nio par vår/höstskor i garderoben. Dammsugaren åkte fram och så jag har moppat bort slasket som blir nu när det är så söligt ute. Sen har det gått av bara farten - Erik med dammsugare och jag efter med moppen. Det är inte lika tungt att moppa som att dammsuga, men vi behöver ändå vila då och då, lillskrutt och jag. Fika med digestive och o'boy, blogga lite, kika på när Erik spelar bilspel.

Igår var det födelsedagskalas hos mamma. Styvfar har fyllt år, jag fyller om en vecka (OBSOBS Glöm ej!) och Erik om nästan två. Fick en fin rosa (!) pyjamas, ett par rosa, luddiga Shepherd-tofflor, och så fick vi presentkort på Cervera och Staduim ihop. Jag fick även ett par jättefina örhängen i examenspresent.

För ja, nu är jag klar! Äntligen är den där hemska, jäkla uppsatsen inlämnad och vi opponerade i torsdags. Imorgon får vi reda på betyg och förmodligen lite komplettering. Men ändå. JAG ÄR KLAR MED SKOLAN! WOhoo!

Så nu ska jag gå hemma och göra inte så mycket fram till bäse väljer att komma ut till oss. Så skönt.

Ha en bra söndag!
Kram

Snart..

2010-01-11 @ 22:11:11
Snart ska jag uppdatera på riktigt.
Jag ska bara bli klar med uppsatsen.

Müde

2010-01-07 @ 18:57:38
Zzzzzz...
My state of mind efter klockan tre idag.
Innan dess var det rätt bra med energi i mig. 
Men utan kaffe eller vad som helst för godis blir man lätt seg. Varför är inga skolcaféer öppna idag?
Nu serveras potatis, ugnsstekt lax och romsås.
Eriks specialitet. :-)

Kram

Hallå vecka trettiotvå!

2010-01-06 @ 11:55:29

Idag går vi in i vecka 32. Idag har jag officiellt gått upp 15 kg. Femton. Fem-ton. Det känns som fem ton. Hua. På mig ligger alla kg lite här och var. Det har spritt ut sig jämnt över kroppen, så jag ser inte så fet ut som jag kanske borde. ;-) Tur jag kollar kroppen och inte bara siffrorna på vågen. Hade jag gjort det så hade jag nog gråtit två timmar varje dag. Ungefär.

Idag ser jag ut såhär:


Mina mammatights är världens skönaste och jag typ bor i dem. :-)


Mamman: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

(familjeliv.se)

Shopping till bäsen

2010-01-04 @ 09:29:37


Igår var vi en runda på stan. Det var rea på MQ (där jag inte hittade något, tradigt att kolla på kläder man inte kan använda förrän om ett halvår typ) och så var vi inne på Åhléns och kikade. Vi köpte julkulor på rea till vår kommande julgran och så hittade vi lite kläder till knoddis i magen. Den vita och gröna bodyn, den marinblå dressen och de svarta byxorna köpte vi igår. Den blå och vinrödrandiga är den alla första bodyn som inhandlades (av bäses mormor, faktiskt) och den grå mysdressen jagade jag i en månad innan jag hittade rätt storlek. :-) Tummensnutten var det allra första vi köpte över huvud taget. Den är så mjuk och len! Och Koalan fick vi i julas av min "kusin" som har köpt den i Aussie. Den ska sitta i bilen. :-)

Summa summarum

2010-01-03 @ 22:03:26
En liten summering av förra året. Det har gått väldigt snabbt må jag säga!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag blev gravid! Och vi förlovade oss! 
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade jag ens någta?
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? England och danmark.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Bebisen i magen och det nya boendet.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 20090420
8. Vad var din största framgång 2009? Jag har klarat alla mina tentor i år.
9. Största misstaget? Skjuta saker på morgondagen.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej.
11. Bästa köpet? Min Guess-klocka från London. Halva priset mot i Sverige. :-)
12. Vad spenderade du mest pengar på? Mig själv.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Erik!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Vet faktiskt inte...
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mycket gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Rest och pluggat.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Slöat.
18. Blev du kär i år? Mer kär i Erik, om det nu är möjligt
19. Favoritprogram på TV? United States of Tara, Family Guy, The Simpsons, How I met your mother.
20. Bästa boken du läste i år? 14 år till salu
21. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Min dator!
22. Något du önskade dig men inte fick? Jag önskade mig bara en dator
23. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Firade x 2!
24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Inte särskilt mycket. Det har varit ett bra år.
25. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Bekvämt och mammigt.
26. Vad fick dig att må bra? Erik och bebisen i magen.
27. Vilken kändis var du mest sugen på? Jude Law.
28. Vem saknade du? Pappa och lillebror.
29. De bästa nya människorna du träffade? Boel och Sanna. Och mammorna. Det känns som att vi kommer ha det riktigt kul ihop!
30. Planer för 2010? Bli mamma!

(Snodde den av Challe!)

Puss och kram!

Happy 2010

2010-01-01 @ 19:47:11
Ja! Gott nytt år, allesammans!
Det känns verkligen som att detta kommande år kommer bli helt fantastiskt för mig. Och Erik också, för all del. :-)
Om elva dagar (usch så grymt kort tid) ska uppsatsen vara klar och inlämnad. Den 14:e är det opponering och sen är jag förhoppningsvis helt klar med allt vad skola heter för resten av mitt liv. Så skönt!

I mars (förmodligen) kommer det mest magiska någonsin hända i vårat liv. Ett litet mirakel är väntat och vi längtar oss sönder och samman efter lillskrutten i min mage. Bäse gör sig hela tiden påmind genom piruetter och kullerbyttor och det är bara så fantastiskt! Vi är så extremt nyfikna på dig, lillis!

I maj ska vi äntligen lämna denna tråkiga, slitna lägenhet och flytta till ett sprojlans nytt boende utan trappa, tvättstuga i badrummet och en alldeles egen trädgård! Det kommer bli toppenbra, tror jag!

Sedan ska vi inte göra annat än att bara njuta av det nya livet tillsammans med vår lillparvel.

Det är ett stort steg vi tagit, men det känns inte annat än alldeles, alldeles underbart!

Många kramar