Helg

2009-11-28 @ 10:35:30
Stackars Erik som bara jobbar och jobbar. Hela dagarna och halva nätterna. Och nu ska han jobba en massa timmar idag. Jag som hade planerat att åka tidigare till Malmö och allt.

Jag ska istället pyssla här hemma. Tänkte städa lite, julpynta, baka lussebullar och kanske ta en tur till IKEA alldeles själv. Ska se om jag kan få tag på lite granris till balkongen också.

Sen ska vi till Malmö båda två, fast på olika håll. Erik ska på lagfest och jag ska hem till mamma och mysa. Imorgon är det första advent och då är det Hattstugan som gäller. Myshelg (bortsett från jobbandet).

Ha en bra helg!

Kram

12 år och våldtäktsman?

2009-11-26 @ 23:04:19

Vad i helvete, rent ut sagt!?

12 år gammal.

Jag vet inte vad jag ska säga.

Känner mig illamående och gråtfärdig.

Fy fan.

Vecka 26

2009-11-26 @ 10:19:12
Igår gick vi in i v 26 här hemma. Det är sjukt vad tiden flyger iväg!

Mamma: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Bebis: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Att ha annat att göra...

2009-11-25 @ 12:12:16
Att skriva c-uppsats och jobba 12 timmar varje dag gör att allt annat sjkuts åt sidan. Idag hade jag tänkt plugga i några timmar sen har jag lite annat att göra:


Diska lite... Ja, vi äter bara flingor,
mackor och i bästa fall pannkakor
här hemma..


Bädda rent och plocka kläder...


Handla nyttigare mat


... och stryka så Erik slipper stå en kvart
innan han ska iväg på morgonen och
stryka sin skjorta.

Sen hade jag hoppats hinna ner på stan och köpa mig en ny ansiktstvätt, ett fint nagellack jag har spanat in och kanske, kanske en ögonskugga.

En bild eller två på magen

2009-11-25 @ 09:53:16

Nu börjar den ta sig, kulan på magen. Här är två bilder vi tog härom dagen.






Ha en bra dag!

Change of plans

2009-11-24 @ 10:31:38
Återigen har vi fått ändra fokus. Det vi skrivit hittills är inte värt mycket.
Jag orkar inte?

Nej, åter till uppsatsandet.

Nu kör vi!

2009-11-23 @ 08:03:17
Nu kör vi så det ryker!
Bara 8 veckor till allt är över!

Lägesrapport

2009-11-22 @ 20:03:30
Idag är första helgen på riktigt länge som jag känner ångest inför måndagen. Känner att jag inte riktigt vill att helgen ska vara slut så jag måste åka ner till Lund. :-( Önskar det var helg bara liiiite till..

Min bebis har fnattat hela helgen och det är mycket rummel och sparkkalas där inne. Så mysigt!

Igår var en lagom röjig dag. Städade på förmiddagen, sen åkte Erik på hockey och jag var hemma och mös för mig själv. På kvällen åt vi god mat och gott godis.

Idag åkte vi en tur till Center Syd och hittade inget. Sen åt vi söndagsmiddag hos min moster. Husmanskost är absolut det bästa!

Köpte äntligen Leila bakar idag. 149:- på Maxi. Perfekt! Har bara tjatat om den boken sen den kom...

Annars har jag ont i ryggen, benen och fötterna. Ajaj.

Nu blir det te och pepparkakor med hjärtat i soffan!

Kram

Tips

2009-11-21 @ 16:25:56
Tips från coachen: Sms:a inte till 118100 och liknande nummer.
Du tjänar på att ringa någon med internetuppkoppling istället.
Jag lovar.

Lördag

2009-11-21 @ 11:26:55
Idag är det lördag. Vi ska städa en massa, Erik ska iväg på Rögle-MODO, jag ska pyssla om mig själv och ikväll ska vi bara mysa!

Dags att sätta fart!

Kram

Ny vecka - 25

2009-11-18 @ 16:40:06

Idag går jag in i vecka 25. Allt är bra, förutom mina foglossningar som gör att jag inte känner mig hundra (eller kanske känner jag mig som hundra?). Antingen gör det konstant ont, mer eller mindre. Ibland kan jag inte ens stödja mig på mitt ena ben. Eller så är jag liksom seg och orörlig, men utan den där förbannade smärtan.

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.

Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.

Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Att tänka på vad man äter

2009-11-18 @ 12:46:46

... är inte det lättaste alla gånger. Inte när man är sådär ultrasugen på mars eller japp. Eller lite gifflar. Eller lite snask på kvällen framför tv:n. Eller fem rostade mackor med marmelad och ost. Eller fanta.

Jag har under 25 veckor gått upp cirkus 10 kg. "Normalt" ska tydligen vara 5-7 kg. Hur gör folk som bara går upp ingenting under hela graviditeten? Eller klarar sig att hålla de där 12,5 som man "ska" gå upp under 40 veckor? Jag har hela tiden försökt gå så mycket som möjligt istället för att ta bussen, till exempel i Lund, fram och tillbaka till stationen. En halvtimme åt gången. Men nu går det inte längre. Jag får så ont. Barnmorskan har till och med sagt åt mig att inte gå så mycket. Cykla ska jag göra istället. Men det är också jobbigt. Det måste vara nerförsbacke eller planmark. I uppförsbacke får jag ont.

Nä mina vänner, nu ska jag se om jag har nåt ätbart här hemma. Den andra majskolven ska jag käka upp i alla fall. I love! Men till det? Ingen aning..

Kram

Dags att möblera om?

2009-11-18 @ 11:14:59

Igår var första gången jag på riktigt kände hur det flyttades runt i min mage. Innan har jag nog mest kunnat känna sparkar och buffar, men nu var det ommöbleringsdags därinne. Kände både i magen och på utsidan. Det är en riktigt häftig känsla att veta att det ligger någon där inne. En liten krabat som kommer vara en egen person, och kanske är det lite allra redan? Det är ännu häftigare och väldigt ofattbart att det ät vår lillkrabat, vår son eller dotter som om bara 16 veckor kommer vara här hos oss.

Vi längtar efter dig, lillärtan!

Kram

Stressmoment nummer ett, just nu

2009-11-17 @ 09:12:07

Just nu håller vi på med vår kandidatuppsats. Det är redan mycket stress och magkänslan säger att det inte lär bli så mycket bättre. Usch, jag är usel på att hantera stress. Jag blir totalt handlingsförlamad och vill bara skrika och gråta. Istället för att bara ta tag i vad som ska göras så det blir gjort.

Vi verkar ligga i bra fas enligt våra handledare, men stressen finns där redan. I alla fall hos mig.

Idag, imorgon och på torsdag är det hemmaskrivning som gäller. Det tycker jag är skönt. Då slipper jag släpa min ömmande "rumprygg" till Lund vareviga dag. Då kan jag sitta hemma eller på biblioteket inne i stan istället. Idag blir det hemmaplugg, då jag ska träffa Michelle för fika och Spex i eftermiddag/kväll. Och så får jag riktig mat i magen när jag blir hungrig. :)

Dags att sätta lite fart på dagen!

Trevlig tisdag!
Kram

List me up

2009-11-15 @ 19:53:19
1. Hur gammal är du om fem år? 30.. Oh my...
2. Vem var den senaste du träffade? ÄlsklingsErik
3. Hur lång är du? 176 cm lång
4. Vilken var den senaste film du såg? Patrik 1,5 tror jag det var
5. Vem ringde du senast? Mamma, berättade om vårt senaste impulsköp.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Fan också! Tur jag fick påminnelse! Ja, länken funkade, så jag gör testen snart! Kram - Till Sandra
7. Vad är dagens planer? Plugga liiiite till, sen är det mys med Erik.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms, har lite (mycket) fobi för att prata i telefon.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda.
10. När såg du senast din mamma? Förra lördagen.
11. Vilken ögonfärg har du? Blå-grå-gröna-ish.
12. När vaknade du idag? Nio, sen halv tio. Härliga söndag. :)
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej.
14. Vilken är din favoritplats? Hemma i soffan.
15. Vilken plats föredrar du minst? Just nu är det Ekonomicentrum. Är lagom trött (redan!) på att uppsatsa.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag hoppas vi har hus och ett eller två syskon till lillis i min mage. Förmodligen jobbar jag på ett jobb där jag trivs och är fortfarande lika galet förälskad i Erik. 
17. Vad skrämde dig som barn? Det mesta. En riktig fegskit var (och är) jag. Men allra mest sprutor.
18. Vem fick dig att skratta senast? Erik. :)
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Njae, i så fall skulle det vara någon av de jag lyssnade mest på när jag var liten. Pappa och mamma hade några stycken i alla fall. :)
20. Har du stationär eller bärbar dator? Min är bärbar, men vi har en stationär också.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Under det kalla halvåret har jag nattlinne eller Erik-t-shirt och strumpor på.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Jag har två, Erik två och sen är det två till när vi har bäddat.
23. Har du någon gång spytt på fyllan? Jo.
24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Läskigt att vara barfota för länge, jag är så frusen om fötterna. Strumpor på alltid.
25. Är du social? Jag vill tro det. Är rätt blyg, men när jag lär känna någon brukar jag nog slappna av och prata lite mer.
26. Vilken är din favoritglass? Päronsplit och BJ's Bohemian Raspberry.
27. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa och spara till ett hus.
28. Tycker du om kinamat? Ja.
29. Tycker du om kaffe? Ja, men mindre nu när jag är gravid.
30. Vad dricker du till frukost? Juice, äpple, "färskpressad". 
31. Sover du på någon särskild sida? Jag sover på högra sidan i sängen, och på höger sida, bortvänd från Erik..
32. Kan du spela poker? Ja.
33. Tycker du om att mysa? Ja!
34. Är du en beroendemänniska? Jag vet faktiskt inte. Kanske. Nässpray någon?
35. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jag vet en som är ett år äldre som gick på min låg-mellanstadieskola som var kompis med min kusin. Känner? Nej.
36. Vill du ha barn? Absolut. Så dumt det vore annars.. :)
37. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och lite tyska.
38. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, och jag hoppas jag slipper.
39. Föredrar du havet eller en pool? Havet.
40. Vad spenderar du helst pengar på? Saker till mig själv för tillfället. Än så länge har jag inte någon/något annat att tänka på. Förändring lär ske inom en snar framtid.
41. Äger du dyra smycken? Jag tror inte de jag har är så dyra. Min förlovningsring och kanske mina konfirmationssmycken.
42. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Vatten, innan dess en macka med leverpastej.
43. Vem är den roligaste människan du känner? Michelle!
44. Välj ett ärr på din kropp? Jag har bara två, de på brösten. Måste jag välja tar jag det högra. :) 
45. Vad har du för ringsignal? Riiiiiiiiiiing. Tråkig..
46. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Tyvärr tror jag inte det.
47. Flirtar du mycket? Nej, jag känner inget behov av det.
48. Vart togs din profilbild för din blogg? Jag hittar inte knappen där jag kan ladda upp en bild, den är borta från min blogg. :(
49. Kan du byta olja på bilen? Byta? Gör man sånt själv? :)
50. Har du fått fortkörningsböter? Nej.
51. Vilken var den senaste bok du läste? Grabben i kuvösen bredvid av Jonas Helgesson.
52. Läser du dagstidningen? På nätet.
53. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, inte nu längre.
54. Dansar du i bilen? När Erik kör. :)
55. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3 för att höra Lady Gagas nya låt.
56. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Inköpslistan till idag.
57. När var du i kyrkan senast? Var på bröllop förra sommaren.
58. Vad ska du göra nu? Plugga en sista stund.

Magbilden

2009-11-14 @ 17:10:53

Jodå, min mage har blivit rätt stor nu. I vissa kläder (som denna klänningen tex) sen den sjukt stor ut i. :-)


Don't mind mitt otvättade hår...
Kram

Foglossning

2009-11-07 @ 10:48:39

Ringde bm i förrgår angående mina onda fogar. Hennes svar: Sluta gå.
Så nu ska jag köpa en permobil så jag kan ta mig överallt. :)
Nej, jag ska hellre cykla, ta bussen etc. Jag ska heller inte göra annat som belastar bäckenet.
Mao: jag behöver inte diska. Hurra! Varje gång jag diskar gör det sketaont. Jag ska inte dammsuga.
Tjohoo!
:)

Annars ska vi kika på Babyproffsen idag. Och mysa hela dagen. :)

Puss o kram

22+0 = 23

2009-11-04 @ 18:54:19
Idag går jag in i vecka 23 och magen börjar puta ordentligt nu. :) Det sparkas och rumlas och tumlas för fullt flera gånger om dagen och det syns tydligt på utsidan.

Vi var på "Varning för barn"-mässa i Malmö i lördag och det var helt okej. Väldigt mycket av väldigt mycket! Vi köpte vår allra första bebissak. En liten snuttefilt med tummen på. :) Och min mamma köpte en liten body som jag blev kär i. Nu ligger de i lådan och väntar på att bli använda av vår lilla skatt.



Jag har haft ont i ryggen ganska länge nu, men i lördags var det riktigt illa och sen dess har det inte släppt ordentligt. Jag kan inte röra mig som vanligt och ibland är det så illa att jag inte kan stödja på mitt vänstra ben.

Kram