Hormoner

2009-12-26 @ 14:43:32
Mina hormoner är i obalans idag. Har stortjutit för att inget går som jag vill.
Är trött. Och ledsen. Och hungrig.
Snart är det mer julbord.

Kram

God Jul

2009-12-23 @ 21:59:48
God Jul önskar vi er, Bebis, Erik och jag!

Idag är det v 30 och nu börjar det närma sig ännu mer!
Var nere på stan och fikade med ett par andra mamas-to-be. Jättekul!
Sen gick hjärtis och jag en sväng på stan och jag inhandlade strumpbyxor för bautamagar på Twilfit. Nu ska till och med jag kunna känna mig bekväm i jul!

Kram!

Lilla du

2009-12-22 @ 11:52:12

Det börjar bli trångt i magen nu! Ändå ska det sparkas, slås kullerbyttor och snurras för fullt. :-) Det är en helt fantastisk och underbar känsla! Att få känna det lilla, lilla livet som bor i min mage. Vi är så nyfikna på vem det är som ligger där!

Lilla du, vi längtar efter dig.

Vilda bebin

2009-12-13 @ 18:50:21
Ja, det måste vara vilda bebin jag har i min mage. Jisses vilket kalas det varit därinne idag! Men det är bara såå mysigt. :-)

Igår var det en heldag i Malmö. Vi köpte julklappar i massor och vi har bara någon enstaka kvar. Skönt! Åt lunch på Pizza Hut och fikade på gamla goda Pronto på Lilla Torg. Hela min gymnasietid spenderades på det cafét tillsammans med my Michelle. :-)

Fick en massa ont i rumpryggen igår precis när vi börjat vår klappjakt. Varför är det alltid så att när vi planerar att vi ska gå en massa, exempelvis på stan så gör det ont redan innan vi börjat? Men när jag är i skolan och springer upp och ner för trappor, till och från tåg, bussar, ica etc, så är jag bara seg? Det är tråkigt. :-(

Idag har vi tagit det lugnt. Jag har pluggat, sen har vi cyklat tur och retur till Maxi för att handla. Ajajaj i mina ljumskar. Speciellt den ena! Jag har som mest ont där för tillfället och cykelturen gjorde det inte bättre, kan jag säga.. Suck. Cykla är alltså heller inte så bra för mig?

Nu ska jag myspysa med hjärtis innan det är bedtime. Imorgon ska vi skicka in för föropponering och på tisdag ska vi öva på just opponering. Spännande! Men allra mest bara obehagligt.

Ha en bra söndagkväll.
Kram

Freitag

2009-12-11 @ 18:12:44

Idag är det freeedag! Hurra! Erik kom precis hem så snart börjar myset. Det blir lax i ugn med potatis och ärtor. Sen är det lite godis och förmodligen På Spåret. Kanske att vi kikar till Idol en sväng.

I morses var jag hos barnmorskan och gjorde en glukosbelastning. På fastande mage (sen 00 inatt) så fick jag dricka ett glas sockerlösning och sen vänta två timmar innan hon stack mig i fingret och kollade mitt blodsocker. Det såg bra ut. Hon klämde även lite på magen och konstaterade att bebis låg med huvudet neråt och rumpan rakt upp i vädret. Så det är små fötter och ben jag har busat med när jag tryckt på magen. :-) Åh vad jag längtar tills bebis kommer ut till oss!

Helgen blir förmodligen lugn. Åker nog till Malmö imorgon för lite julshopping. :-) På söndag ska jag plugga några timmar.

Ha en mysig helg!

Puss o kram

Vecka 28

2009-12-09 @ 11:42:25

Det var ett tag sen jag skrev.. Jag har helt enkelt haft fullt upp med uppsatsskrivande, intervjuande och baravarande. Nu fuskar jag lite och skriver här, fast jag borde skriva på uppsatsen.. :)

Idag är det en ny vecka: 28! Det är tokigt vad lite det är kvar. 90 dagar. 13 veckor. 3 månader. Bara!

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.

Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.

Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma.

Kram!