Ner mä rej.

2010-02-25 @ 22:27:27
Var hos barnmorskan idag. Ingen fixerad bebis, lite högre blodtryck än vanligt och "du har nog ett tag kvar till att gå". Det blir ingen februaribebis i alla fall. Är trött, trött och trött. Ska bli skönt att krypa ner i sängen strax.

Vecka 39 och tolv dagar till bf. Och några fler till bebis verkligen kommer, tror jag nog.

Godnatt!

95 %

2010-02-23 @ 17:06:32
Nu har hela 95 % av graviditeten flugit förbi. 266 dagar har jag varit gravid och det är bara 14 dagar kvar till beräknad födsel. Alltså två veckor. Som mest är det fem veckor kvar. 35 dagar. I Helsingborg får man tydligen gå över tre veckor innan det sätts igång.

Idag har jag bakat muffins med hackad mjölkchoklad i. Godis! :-) Erik ska få smaka på en innan jag fryser in dem. Imorgon kanske jag bakar kanel- och vaniljbullar. Tänkte fylla frysen lagom tills Bäse kommer så alla som vill hälsa på blir bjudna på fika. Ska nog baka fler frallor också, för de blev fasligt goda. :-) En variant på källarfranska, men istället för rågsikt hade jag grahamsmjöl i. Frukosten känns lite lyxigare med hembakta frallor än köpebröd, helt klart!

Ha en bra tisdagskväll!

Kram

Söndag

2010-02-21 @ 12:21:00
Buhuu, mina ben värker.

Jag är så sjukt sugen på att shoppa. Massa kläder till mig. Fina vår- och sommarkläder som inte behöver vara tältiga, utan smala och fina och i massa fina färger och mönster. Är sååå sugen! Men det känns inte lönt nu eftersom jag inte vet hur tjock eller smal jag kommer vara.

Nu ska jag baka igen! :-)

Kram

Godmorgon Lördag!

2010-02-20 @ 09:07:09
Idag är jag uppe tidigt! Tanken är att få mycket gjort innan Hjärtat behagar kliva upp ur sängen så vi får mycket tid ihop. Just nu står degen på jäsning. Det blir nybakta frallor till frukost, jag har tänkt skämma bort honom ordentligt idag. :-) Ska snart sätta igång med lite städning, men dammsugandet får nog vänta tills han slagit upp di blå. Vill ju inte störa skönhetssömnen.

Har lite tankar på att åka till Babyproffsen och kolla läget. Behöver bland annat lite grejer till vagnen, en skötväska och täcke/kudde eller liknande. Åkpåse är nog lite att ta i när det närmar sig varmare tider (även om det är svårt att tro när man kikar ut genom fönstret).

Igår var en lugn dag. Var nere och åt lunch med Älskling på stan, letade te som inte fanns, köpte lite kläder till Bäse (kom på när jag lagt fram BB-kläder att vi inte har så mycket ombyten ändå) och handlade lite förnödenheter på "apoteket" och Ica. Sen kom Erik hem (vilket inte var planerat då det egentligen var AW på jobb) och jag var så glad! Känner mig aningen klängig för tillfället, men det får han tåla! ;-)

Senare idag har Erik hockeymatch med efterföljande utgång och imorgon ska han åka till Karlshamn för att leka datatekniker och förmodligen kolla på hockey så jag ska utnyttja varje minut med honom idag.

Michelle kommer och håller mig sällskap lite senare idag. Ska bli skoj!

Nu ska jag damma lite och kanske äta något litet så jag inte svälter ihjäl innan frukosten serveras!

Ha en fantastisk dag!

Vecka Trettioåtta

2010-02-18 @ 11:21:56

Nitton dagar kvar till BF. What? Det är ju ingenting? Var har tiden och dagarna tagit vägen? Häromdagen var det ju 100 dagar kvar, känns det som. :-) Det börjar bli lite pirrigt och nervöst, faktiskt.

I förrgår natt läckte mitt ena bröst för första gången. Jag var helt blöt om handen när jag vaknade mitt i natten. Jag ville väcka Erik och berätta men tyckte han skulle få sova så jag fnissade bara och somnade om.


Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.


Idag ska här städas och fixas, det behövs verkligen!

Ha en bra torsdag!
Kram

Wednesday

2010-02-17 @ 08:50:46
Inatt är första gången jag drömt om förlossningen. Det var en konstig dröm som inte hängde ihop över huvud taget. Men nån gång får det väl vara dags för förlossningsdrömmar också. Jag hann inte drömma klart så jag vet inte vad det var för någon som kom ut.

Vaknade imorses vid sju och hade jätteont i händer, höfter, ben och fötter. Fötter och ben är redan svullna och händerna är nog det också. Det syns inte lika mycket där. Har fortfarande ont så det är lite jobbigt. Ska ändå försöka ta mig ner på stan för en stunds fika med mammorna. Tänkte gå inom Lagerhouse och köpa två burkar till mjöl och socker, samt KitchenHouse och köpa litermått i metall eller glas. Vårt halvlitersmått i plast har gått sönder så vi behöver ett nytt.

Igår var jag en sväng hos min svägerska och hennes söta Malaika. Vi fikade, pratade massvis, var en liten runda på stan och det var väldigt trevligt. :-) Övningskörde vagnen i snön och jäklar vad tungt det var. Får hoppas att snön är borta när vår skatt kommer, för innan jag ska plöja snö vill jag gärna kunna hantera vagnen på normalt väglag!

Ikväll är det även dags för förlossningskurs del 2. Krystningsskede och efterbörden  är det som står på schemat. Spännande!

Nu ska jag njuta av lite tidningar innan jag gör mig iordning för utflykten.

Ha en bra onsdag!

Happy måndag

2010-02-15 @ 10:44:04
Kylen gapar tom. Mina rostade mackor i morses blev halvgeggiga. Jag brände tungan på mitt te. Ena tvättmaskinen i tvättstugan är trasig och jag har fyra maskiner som måste tvättas. Jag har ingen ork att göra någonting. Vi behöver handla, men bilen är med Erik i Malmö. När Erik kommer hem och vi ska handla kommer han säga: "Måste jag följa med?". Det snöar.

Happy måndag.

2010-02-14 @ 12:42:22

♥ Glad Alla Hjärtans Dag!

Erik jobbar idag också. Så här sitter jag och försöker få tiden att gå. Gick upp klockan sju och bakade scones till oss och hade mysfrukost tillsammans med hjärtat. Sen åkte han iväg vid halv nio och då kröp jag ner i sängen igen och sov en stund till. Nu har jag druckit lite kaffe och ätit upp de allra sista muffinsen jag bakade härom dagen. Nu väntar jag på att tiden ska gå så jag får kramas med min älskling. Så länge kan jag busa med pyret som är riktigt pigg idag. :-) Kanske läsa lite och bara ta det lugnt.

Ha en härlig söndag!

Kram

Lördag

2010-02-13 @ 15:54:23
Vad lat jag känner mig idag. Har inte gjort många knop. Var en runda på stan och gjorde lite små ärenden.. Sådär i all hemlighet när Erik är iväg och jobbar. Lite hemlisar och överraskningar till världens bästa sambo. :-)

Igår var jag magsjuk i ungefär tio minuter på förmiddagen. Mådde illa, kräktes och sen var det inget mer med det. Efter en timme tryckte jag i mig ett halvt paket digestivekex och sen åt jag på som vanligt resten av dagen. Har mått så en gång innan, för flera år sen. Funderar på om det är mitt sätt att få vinterkräksjukan.. Jag mår i alla fall hur bra som helst nu, men man vet ju aldrig. Det kan komma tillbaka när som helst.

Nu ska jag ta tag i disk och städ så det är fint när hjärtat kommer hem.

Ha en bra lördag!
Kram

Må dåligt

2010-02-11 @ 14:51:44

Idag mår jag inte så bra. Har huvudvärk som suttit i sedan igår och som inte vill gå över, oavsett vad jag gör. Känner mig trött och matt i kroppen och orkar ingenting. Blä.

Hoppas ni mår bättre.

Kram

Mamma/Baby

2010-02-10 @ 10:10:20

God förmiddag! Håller på att göra mig iordning för en tur ner på stan. Ska kombinera lite mamma/babyshopping med en mamma/babyfika och ha en alldeles lagom lugn dag. Klockan fem ska jag till barnmorskan för ett vanligt besök och klockan sex är det dags för förlossningskurs! Spännande!

Ha en bra onsdag!

Puss och kram


Kom snart, skrutt!

En overall, en säng och en härdsmälta

2010-02-08 @ 10:52:16

God förmiddag! Hoppas ni sovit gott och haft en skön morgon. Själv har min natt mest bestått av otaliga toalettbesök, varje gång har varit lika akut, och en täppt näsa. Klockan halv sju klev Erik upp, och efter det kunde jag inte somna om. Det är första natten och morgonen jag inte sovit riktigt så bra som jag brukar. Annars har jag varit bortskämd med riktigt bra sömn och sovmornar till i alla fall halv nio. Kanske börjar kroppen förbereda sig för alla toktidiga mornar med en bebis?

Igår var en lugn mysdag. Vi pratade en massa om hur jag ska lägga upp föräldrapenningen så vi ska klara oss, hur Erik bäst ska beskriva krocken i fredags, hur knäpp jag är som diskar klockan halv tio på kvällen och så skrev jag ner en lista på hur jag vill ha det på förlossningen. Sju punkter lång och förhoppningsvis går det att ta hänsyn till alla punkter.



Här är bebisens fina overall från Molo som vi köpte i lördags.
Jag älskar brunt och jag tror att Bäse kommer känna sig übersnygg i denna!



Här är sängen som lillskrutt ska sova i. Alldeles bredvid mamma. :-)


Igår försökte jag mig på att baka muffins enligt Leilas recept. What? Okej att jag brukar få orunda muffins, men detta är ett skämt. Jag önskar mig en muffinsplåt från Åhléns.

Nedräkning pågår

2010-02-07 @ 12:26:03

Ja, nu är det bara 30 dagar kvar till bf. Trettio. Det är ju ingenting! Förmodligen är det närmre 40 dagar tills Bäse vill komma ut, men lite hoppas jag att den vill kika ut i tid. :-)

Igår var vi nere på stan och köpte en ursöt fleeceoverall från Molo. Den är i strl 62, så vi får se hur stor den blir. Jag räknar dock med en lång bebis då både hjärtat och jag är långa. :-) Sen får vi se hur kallt det är i Mars och April också. Kanske behövs inte overallen så länge.

Idag ska vi bara vara, Erik och jag. Städa undan lite kan behövas, men inte så mycket.

Ha en bra fortsatt söndag!

Kram

Vecka 36

2010-02-03 @ 09:53:02
Idag går vi in i vecka 36, bebisen och jag. Nu närmar det sig ordentligt och det börjar bli lite stressigt, på något sätt. Det är så mycket kvar att ordna, fixa och köpa. Vi har en lång, lång lista som ska betas av, så det är tur att jag är ledig!

Idag ska jag ner på stan en sväng och fika med andra mamas to be. Alltid lika kul!

Mamma: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor.

Bebisen: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.
(Familjeliv.se)