Slät som en barnrumpa

2009-06-30 @ 09:43:16
Idag är jag ledig. Är trött trött trött. Men jag vaknade tjugo över sju och kunde inte riktigt somna om. Solen skiner och det är vindstilla så det är nog riktigt varmt ute! Jag ska ner en runda på stan och se om jag kan fixa min cykel, köpa en present till en blivande 1-åring och senare i eftermiddag ska vi på 1-årskalas. :-) En perfekt dag för det! Ska ta det lugnt idag för igår stressade jag alldeles för mycket, och jag känner på mig att det kommer bli jättestressigt på jobbet imorgon. Det är nästan så jag vill sjukanmäla mig. Det känns inte alls bra.

Mår bra idag. Känner inte av så mycket av att jag är gravid än. Mest den här molvärken i livmodern och lite ömmande och svullna bröst bara. Men jag har väl en del som väntar mig... 

En positiv sak som kommit av detta är att min hy har blivit bättre! Innan var min panna helt knottrig, men nu är den nästintill helt slät! Däremot har jag fått nån konstig finne på läppen som är helt galen. Typ som att allt har samlats där. :-/

Nu ska jag göra mig iordning och ge mig ut i det fina vädret!
Ha en fantastiskt dag!

/S

Hjärtats dag

2009-06-29 @ 15:56:05

Nu har jag varit gravid i 4 veckor och 5 dagar, 4+5, dvs 5:e veckan. Och jag har fortfarande inte greppat att jag har ett frö i min mage. På onsdag ska vi ha hjärtkalas, för det är tydligen på den dagen som det lilla lilla hjärtat börjar slå! Då ska vi äta vaniljhjärtan. :-)

Mina bröst har börjat ömma, men annars är allt "som vanligt".

/S

Lite gravidtankar

2009-06-25 @ 14:14:55

Idag har jag "varit gravid" i två dagar. 23 juni testade jag med Rfsu-sticka som visade två streck och ett ClearBluetest som visade plus, men inget kontrollstreck. Igår morse testade jag med ClearBlue igen och då fick jag ett starkt plus och ett kontrollstreck.


Jag har väl inte riktigt förstått att jag är gravid ännu. Jag har inga speciella symptom förutom att jag har mensvärksliknande smärtor, vilket enligt barnmorskan, är vanligt. Fryser om kvällarna också. Och mina bröst verkar ha vuxit lite. Är nog lite tröttare än vanligt också.


Var hos mamma igår och berättade att jag är gravid. Först reagerade hon lite konstigt, men hon var nog mest i chock. Hon känner sig nog för ung för att bli mormor... Hon vill vara 50 säger hon. :-) Det första "riktiga" hon sa var: Nu kan ni inte flytta! Senare under kvällen berättade hon allt hon kunde komma på om att vara gravid och så. Hon har också bestämt sig för att sluta röka! DÅ vet man att det är på riktigt för henne också! Hon gick till och med iväg för att inte röka i närheten av mig. :-)


Annars känns allt som vanligt. Inget konstigt, helt enkelt.


Fick plats hos min barnmorska när jag ringde igår. Hon sa först att det var väldigt fullt, men i och med att jag gått där innan så kunde hon ge mig en tid. Vi ska dit den 12/8. Första veckan på semestern. Mammakulan heter stället och jag tycker det är så gulligt! :-)


Mina farhågor:

•·       Att jag ska må konstant illa och kräkas!

•·       Att jag ska bli förstoppad

•·       Att jag ska få grymt mycket finnar

•·       Att jag ska bli en tjockis, jag vill vara som vanligt men med en mage

•·       Att jag kommer vara så trött i höst att jag inte orkar med skolan

Jag är GRAVID!

2009-06-24 @ 15:58:43
Jo, det är sant! Jag är med barn! Jag har ett lite embryo i min mage!
Vi har inte riktigt förstått det än.. Vi, VI ska bli föräldrar. I mars.
Herrejisses vad galet det är!

Pratade med min barnmorska innan och det känns väldigt bra. Ska dit i augusti då jag är i vecka 12.

Gud vad detta är spännande! Surfar som en tok på alla sidor jag kan hitta om graviditet. :-)

Jag är gravid jag är med barn jag är havande jag är på smällen!



Hurra för mig!

/S

Positivt?

2009-06-23 @ 10:21:07

Jag är helt snurrig och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Testade mig imorses, eftersom jag beräknade att få min mens idag. Det var en liten teststicka från Rfsu och enligt mina ögon visade det positivt. Jisses!

I våras var min mens sen en vecka ungefär och då testade jag med ett likadant test och det visade klart negativt, men detta. Det är två streck som man ser. Jag ser dem klart och tydligt, men min sambo (som jag tvingade hem från jobbet så han också kunde titta) sa att han inte såg nåt. Han trodde att båda strecken skulle vara lika starka. Men, jo. Nog är det två streck.. Ska testa mig vid lunch igen, med ClearBlue, och se om det verkligen är positivt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Det är tur jag är ledig idag så jag kan smälta alltihop.

/S

Midsommarmys

2009-06-22 @ 09:35:22

Vilken mysig midsommarafton det blev. Bara jag och älsklingen. En heldag lediga tillsammans och vi bara myste och njöt av varandras sällskap. :) Vi åt riktig midsommarmat med sill, lax och ägg och till middag hade vi fläskfilé och ungsbakade rotfrukter. Mums!

Lördag och söndag jobbade jag och det har gått bra. Har dock haft ont i magen och mått illa till och från. En gång var det så illa att jag nästan kräktes. Funderar på om det är något jag ätit eller om det beror på något annat...

Idag ska jag jobba igen, 11-19 så det är snart dags att göra mig iordning.

/S

Testad

2009-06-19 @ 14:32:50
Testade mig med ett graviditetstest imorses. Det är fyra dagar före beräknad mens.
Det var negativt. Blev lite ledsen, men det gick snabbt över. Än är hoppet inte ute!

Idag är det midsommar och vi har ätit sill och myst här hemma. Ska snart ut på lite äventyr innan det bär hemåt igen för fläskfilé och kvällsmys!

Ha en glad midsommar!
/S

Graviditetssymptom?

2009-06-18 @ 09:29:50
Igår kväll när jag låg i soffan och kollade på tv kände jag att det började göra ont i magen. Det kändes ungefär som mensvärk, men det brukar jag inte få förrän tidigast kvällen innan den ska komma. Har läst lite på nätet, och det verkar som att det kan vara ett symptom.. Dessutom ilar det i brösten och jag har, redan, pms som får älskling att trippa på tå.

Lite får man känna efter.. :)

Plus-drömmar

2009-06-16 @ 10:58:55
Inatt drömde jag att jag tog ett graviditetstest.
Det visade plus.
Jag vet inte hur jag reagerade i drömmen, för jag vaknade innan.
Tecken?
Eller bara trams för att jag önskar?

Jag vet då inte.

/S

Bra helg

2009-06-16 @ 09:30:30

Jag har haft en bra helg. Har varit ledig och njutit för fulla muggar. Vi har varit på Ikea och småhandlat, handlat lite på rean på MQ och Brothers, ätit buffélunch i hamnen, storstädat, myst och bara tagit det lugnt. Denna veckan jobbar jag måndag till onsdag och sedan helgen. Har min "helg" torsdag-fredag.

På fredag är det midsommar och då ska vi njuta av varandra. Ha midsommar bara vi två här hemma. Och det känns riktigt bra. Vi hade först ett par alternativ, men inget av det blev av, så det blev bara vi till slut.

Går förresten och känner efter i magen hela tiden. Det där småonda jag hade förra veckan har försvunnit. Ibland känner jag att det "drar" lite, ömmar lite smått, men inget stort. Däremot är jag hungrig hela tiden. Kan äta middag och vara hungrig en timme senare. Vet inte om det har med något att göra, men så är det ialla fall.

Nu ska jag läsa lite i min bok, innan jag måste göra mig iordning.

Ha en bra dag!

/S

Vin eller fanta?

2009-06-13 @ 10:31:57

Igår var det fredag och när jag kommer hem från jobbet brukar jag vilja ta mig ett glas vin för att "fira" helg. Men inte igår. Jag drack Fanta. Pratade med min sambo om det också, och han tyckte det var en bra idé. :) Jag är så glad att han är med fullt ut på det här. Att han inte har "ångrat" sig eller nåt sånt.

Jag vet inte om det är någon slags inbillning, men jag har haft småont i "tjejmagen" ända sedan jag hade ägglossning i tis-ons. Så länge brukar jag inte känna av det, utan det brukar vara ömt/göra ont i ungefär en timme. Börjar känna min lite nojjig över det här.

Tog förresten ett kort på min mage igår. Så jag har något att jämföra med. Fjöntig? Jag? Näää... :)

Idag är det lördag och jag ska njuta av ledighet och bara lata mig!

Ha en underbar helg!
/S 

Välkommen till min nya blogg!

2009-06-12 @ 08:49:50

Jag har alltid vetat att jag vill ha barn. Dock inte när. Men det senaste halvåret har jag börjat längta mer och mer, men min sambo har väl inte riktigt hängt med i svängarna på den biten.

Men. (som Mr Irving säger)

I förrgår, 10 juni, startade min sambo och jag bebisverkstad.

Vi har precis köpt en ny bli, en kombi. Love har alltid velat ha en Audi och jag propsade på att om vi köper bil så ska det vara en kombi "så vi kan ha den ett tag". Vi låg och pratade om den och helt plötsligt sa han att "vi måste ju ha någon att fylla bilen med". Jag tyckte det var gulligt sagt. :) I alla fall så började vi där och då. No details... ;)

Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på det allra bästa!

/S